Brambory,
2 cibule
2 lžíce ghí
1-1,5 kg nových brambor
2 stroužky česneku
1 lžíce i víc strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce tmavých hořčičných semínek
1 lžička celého římského kmínu
1 lžíce kurkumy
500g čerstvých listů špenátu
himalájská sůl
V pánvi na ghí orestujeme hořčičná semínka s cibulí nakrájenou na kostičky. Pak přidáme česnek, zázvor, kmín a kurkumu. Chvilku ještě restujeme a pak přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, promícháme podlijeme asi 1/2 hrnku vody. Přilklopíme a vaříme dokud brambory nezměknou. Odstavíme a vmícháme nasekané čerstvé špenátové listy. Dobře promícháme a počkáme až listy trochu zavadnou teplem, dochutíme solí a podáváme.
Saag aloo (brambory s čerstvým špenátem)
2 lžíce ghí
1-1,5 kg nových brambor
2 stroužky česneku
1 lžíce i víc strouhaného čerstvého zázvoru
1 lžíce tmavých hořčičných semínek
1 lžička celého římského kmínu
1 lžíce kurkumy
500g čerstvých listů špenátu
himalájská sůl
V pánvi na ghí orestujeme hořčičná semínka s cibulí nakrájenou na kostičky. Pak přidáme česnek, zázvor, kmín a kurkumu. Chvilku ještě restujeme a pak přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, promícháme podlijeme asi 1/2 hrnku vody. Přilklopíme a vaříme dokud brambory nezměknou. Odstavíme a vmícháme nasekané čerstvé špenátové listy. Dobře promícháme a počkáme až listy trochu zavadnou teplem, dochutíme solí a podáváme.
0 komentářů: