Polenta
250g polenty
sůl
1 lžička sušeného rozmarýnu
2 hrsti čerstvého špenátu
50-100g kozího sýru
kelímek ricotty
4 stroužky česneku
Polentu uvaříme se solí a rozmarýnek na hustou kaši. Necháme vychladnout a roukou vmícháme nasekaný čerstvý špenát a nastrouhaný sýr. Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky, které můžeme ale nemusíme dát ještě do trouby na 15 minut při 200°C, aby se trochu zatáhly na povrchu. Podáváme s česnekovou ricottou.
Špenátové knedle z rozmarýnové polenty
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGaZmjAhObCVEda8Fdr0i9nJKr_kriwGg3pZDQS8E7QUZDctfPSi4jQOxVFMNdONKI5hC86jbVqfddpkdcXM8tpSbk2acqUyMT02pdnxPMCPgDJn-eKtjWT0eGnXoGVKosE4yy249vPsh3/s1600/DSC03376.jpg)
sůl
1 lžička sušeného rozmarýnu
2 hrsti čerstvého špenátu
50-100g kozího sýru
kelímek ricotty
4 stroužky česneku
Polentu uvaříme se solí a rozmarýnek na hustou kaši. Necháme vychladnout a roukou vmícháme nasekaný čerstvý špenát a nastrouhaný sýr. Ze směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky, které můžeme ale nemusíme dát ještě do trouby na 15 minut při 200°C, aby se trochu zatáhly na povrchu. Podáváme s česnekovou ricottou.
0 komentářů: