Brambory,

Aloo gobi (brambory s květákem)

12.6.16 ApiAstrum 0 Comments


2 lžíce ghí (nebo oleje :)
2 malé cibule
2 cm kořene zázvoru
4 stroužky česneku
1/2 lžička chilli
1 kg brambor
1 velká růžice květáku
250g krájených rajčat
500 ml vody
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masaly
veká hrst čerstvého koriandru (příp. petrželky)
sůl, pepř

V hrnci rozehřejeme ghí a osmažíme nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme nastrouhaný česnek a zázvor, promícháme a necháme provonět. Pak vložíme na kostičky nakrájené brambory a na malé růžičky rozebraný květák. Podlijeme vodou, přidáme rajčata a koření a dusíme do změknutí brambor a květáku, trvá to asi 30 minut. Na závěr dosolíme a opepříme a vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Podáváme s rýží nebo s chapátí apod.

0 komentářů: