Fazole,

Dal bukhara

15.6.16 ApiAstrum 0 Comments

Speciální druh dálu, který se dlouho peče v troubě a tím získá krémovou chuť. Pokud neseženete urid fazolky tak použijte mungo.


500g urid fazolek
2 bobkové listy

1 lžíce římského kmínu
1 lžíce semen koriandru
1 lžička semen fenyklu
2 bobkové listy
2 kuličky kardamomu
kousek kůry skořice
5 hřebíčků
1 badyán

4 lžíce kokosového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
1 zelená chilli paprička
1 lžička garam masaly
250g krájených rajčat
250ml rostlinné smetany
mořská sůl
1 lžíce třtinového cukru
svazek čerstvého koriandru nebo petrželky

Fazole namočíme přes noc, rano vodu vylijeme a v nové vodě s bobkovým listem uvaříme fazole doměkka. Ve velké pánvi na kokosovém oleji necháme rozvonět všechno koření, pak necháme zesklovatět cibuli a postupně přidáváme česnek, papričku a zázvor. Chvilku restujeme a přidáme rajčata a masalu. Provaříme, případně trošku podlijeme vodou. Pak přidáme fazole, sůl, cukr a smetanu. Stahneme z ohně, přiklopíme a vložíme do trouby, kde směs pečeme asi 2 hodiny při 150°C. Podáváme s dobrou rýží nebo s chapátí.

0 komentářů: