červen,

Lehké rebarborovo-jahodové koláče

15.6.16 ApiAstrum 0 Comments

Výtečné, lehké a voňavé koláčky, je z nich cítit přicházející léto :) Pozor ale, rychle mizí!


2 kvalitní listová těsta (bez palmového tuku, příp. celozrnná..)
1 vejce
třtinový cukr
zakysaná smetana
2 řapíky rebarbory
hrst jahod

Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto dotenka vyválíme a vykrájíme kola o velikosti koláče. Přendáme je na plech s papírem na pečení a okraje lehce zarolujeme dovnitř. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a potřeme dna koláčů, navrch poklademe plátky rebarbory s kousky jahod, trošinku posypeme třtinovým cukrem a okraje potřeme vyšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut nebo do zezlátnutí.


A nebo jeden velký ;)

0 komentářů: