červen,
2 kvalitní listová těsta (bez palmového tuku, příp. celozrnná..)
1 vejce
třtinový cukr
zakysaná smetana
2 řapíky rebarbory
hrst jahod
Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto dotenka vyválíme a vykrájíme kola o velikosti koláče. Přendáme je na plech s papírem na pečení a okraje lehce zarolujeme dovnitř. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a potřeme dna koláčů, navrch poklademe plátky rebarbory s kousky jahod, trošinku posypeme třtinovým cukrem a okraje potřeme vyšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut nebo do zezlátnutí.
Lehké rebarborovo-jahodové koláče
Výtečné, lehké a voňavé koláčky, je z nich cítit přicházející léto :) Pozor ale, rychle mizí!

2 kvalitní listová těsta (bez palmového tuku, příp. celozrnná..)
1 vejce
třtinový cukr
zakysaná smetana
2 řapíky rebarbory
hrst jahod
Troubu předehřejeme na 220°C. Těsto dotenka vyválíme a vykrájíme kola o velikosti koláče. Přendáme je na plech s papírem na pečení a okraje lehce zarolujeme dovnitř. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a potřeme dna koláčů, navrch poklademe plátky rebarbory s kousky jahod, trošinku posypeme třtinovým cukrem a okraje potřeme vyšlehaným vejcem. Pečeme asi 20 minut nebo do zezlátnutí.
![]() |
A nebo jeden velký ;) |

0 komentářů: