Zelenina

Hlíva se zeleninou na víně s medem

15.6.16 ApiAstrum 0 Comments


300g hlívy
slunečnicový olej
1 cibuli
3 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1 červená paprika
4 brambory
1/2 svazku řapíkatého celeru
1/4 lžičky chilli
1/2 pórku
himalájská růžová sůl
čerstvě umletý pepř
šťáva z 1/2 citrónu
3 lžíce omáčky shoyu
3 lžíce medu
100ml bílého vína

Na pánvi rozehřejeme olej a pozvolna opékáme hlívu. Postupně přidáváme nakrájenou cibuli a česnek, nastrouhaný zázvor, na nudličky nakrájenou papriku a mícháme. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, řapíkatý celer a pórek a asi 5 minut mícháme, případně trošku podlijeme. Vmícháme shoyu omáčku, med a citrónovou šťávu, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut.

0 komentářů: