Zelenina

Zápékané čínské zelí se zeleným chřestem

27.6.16 ApiAstrum 0 Comments


1kg čínského zelí
500g zeleného chřestu
300g hlívy
sůl a čerstvě umletý pepř
200ml obilné smetany
150g bílého jogurtu
2 vejce
muškátový oříšek
2-3 lžičky sušené bazalky
100g parmazánu

Zelí rozkrojíme na úzké pruhy, které drží v místě košťálu. Chřest omyjeme a zkrátíme, společně se zelím vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak slijeme vývar a zeleninu narovnáme do zapékací mísy. Na zelí rozložíme nakrájenou hlívu, osolíme a opepříme. V misce smícháme smetanu, jogurt, muškátový oříšek, vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na hlívu. Posypeme strouhným parmazánem a zapékáme v předehřáté troubě na 200°C 30 minut. Podáváme se salátem, pečenými brambory nebo kváskovým chlebem.

0 komentářů: