Zelenina
1kg čínského zelí
500g zeleného chřestu
300g hlívy
sůl a čerstvě umletý pepř
200ml obilné smetany
150g bílého jogurtu
2 vejce
muškátový oříšek
2-3 lžičky sušené bazalky
100g parmazánu
Zelí rozkrojíme na úzké pruhy, které drží v místě košťálu. Chřest omyjeme a zkrátíme, společně se zelím vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak slijeme vývar a zeleninu narovnáme do zapékací mísy. Na zelí rozložíme nakrájenou hlívu, osolíme a opepříme. V misce smícháme smetanu, jogurt, muškátový oříšek, vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na hlívu. Posypeme strouhným parmazánem a zapékáme v předehřáté troubě na 200°C 30 minut. Podáváme se salátem, pečenými brambory nebo kváskovým chlebem.
Zápékané čínské zelí se zeleným chřestem
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjT15xIpmtvEdF3a5DfyzWmtdA-qMyU5WQAT390ZsX58nd09tH6-51toMJpFlbO2nbxhijbLBpnChq_K7k1JhqDuuUFlx735Q9LOv7Csf7alxgigrPHqtIOBiFfKAF7DiJRkMEXXdrGYwxq/s1600/DSC03923.jpg)
500g zeleného chřestu
300g hlívy
sůl a čerstvě umletý pepř
200ml obilné smetany
150g bílého jogurtu
2 vejce
muškátový oříšek
2-3 lžičky sušené bazalky
100g parmazánu
Zelí rozkrojíme na úzké pruhy, které drží v místě košťálu. Chřest omyjeme a zkrátíme, společně se zelím vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak slijeme vývar a zeleninu narovnáme do zapékací mísy. Na zelí rozložíme nakrájenou hlívu, osolíme a opepříme. V misce smícháme smetanu, jogurt, muškátový oříšek, vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na hlívu. Posypeme strouhným parmazánem a zapékáme v předehřáté troubě na 200°C 30 minut. Podáváme se salátem, pečenými brambory nebo kváskovým chlebem.
0 komentářů: