Buchty

Jednoduchá veganská bezlepková višňová bublanina

13.7.16 ApiAstrum 0 Comments


400g kukuřičné polenty
100g strouhaného kokosu
2l horké vody
asi 50g agávového sirupu
2 lžíce kokosového oleje
1 míska višní

Višně umyjeme a vypeckujeme. Připravíme si velký plech a troubu předehřejeme na 180°C. Na plech nasypeme polentu a kokos, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme. Ohřejeme vodu, přidáme sirup a kokosový olej, rozmícháme a opatrně nalijeme naběračkou na polentu s kokosem. Višně naházíme co nejrovnoměrněji do těsta a opatrně přeneseme do trouby. Pečeme dokud povrch nezezlátne a až se okraje nezačnou oddělovat od plechu. Trvá to až 2 hodiny, toto je ale dávka na velký plech pro bandu hladovců ;) Výborná je vychlazená! Inspirace z veg-ethique.blogspot.cz

0 komentářů: