Crumble apod.,

Karotkový "oatmeal"

5.8.16 ApiAstrum 0 Comments


200g ovesných vloček (nebo jiných třeba bezlepkových)
1 sáček vinného kamene
1/4 lžičky sušeného mletého zázvoru
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého kadamomu
1/2 vanilkového lusku nebo sáček kvalitního vanilkového cukru
trošku mořské soli
200g jemně nastrouhané karotky
hrst rozinek
2 vejce (nebo směs z chia semínek nebo lněného semínka s vodou)
500ml obilného mléka

150g slunečnicových semínek
50g sezamových semínek
100g mandlí
4 lžíce javorovéhosirupu
2 lžíce kokosového oleje

Troubu předehřejeme na 180°C a zapékací misku vymažeme kokosovým olejem. V míse smícháme vločky, vinný kámen, koření a sůl. Přilijeme mléko a rozšlehaná vejce, promícháme a přidáme najemno nastrouhanou karotku. Opět dobře promícháme a nakonec zapracujeme do směsi rozinky.
Na křupavou horní vrstvu promícháme mezi prsty směs semínek a mandlí se sirupem a kokosovým olejem dokud není vše obalené a lepkavé.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme do zapékací nádoby, posypeme sypkou směsí a pečeme asi 1 hodinu. Dokud se horní vrstva trochu neopeče. Podáváme teplé ke snídani nebo večeři.

0 komentářů: