Zavařeniny
1kg letních švestek
1kg broskví
20g citrónového pektinu
1 velký citrón
200g třtinového cukru
1 lžíce sušených květů levandule
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené broskve a švestky, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři trochu rozetřeme sušené levandulové kvítky a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme asi 20-30minut, zase podle ovovce, mívá hodně vody tak je potřeba jí trochu odvařit.
Nakonec můžeme trohu pomačkat šťouchadlem. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Švestkovo broskvová zavařenina s levandulí
Chutí i vůní úžasně vyvážená antistresová uklidňující dobrota :)
1kg letních švestek
1kg broskví
20g citrónového pektinu
1 velký citrón
200g třtinového cukru
1 lžíce sušených květů levandule
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené broskve a švestky, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři trochu rozetřeme sušené levandulové kvítky a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme asi 20-30minut, zase podle ovovce, mívá hodně vody tak je potřeba jí trochu odvařit.
Nakonec můžeme trohu pomačkat šťouchadlem. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
0 komentářů: