Zavařeniny

Švestkovo broskvová zavařenina s levandulí

16.8.16 ApiAstrum 0 Comments

Chutí i vůní úžasně vyvážená antistresová uklidňující dobrota :)


1kg letních švestek
1kg broskví
20g citrónového pektinu
1 velký citrón
200g třtinového cukru
1 lžíce sušených květů levandule

Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené broskve a švestky, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři trochu rozetřeme sušené levandulové kvítky  a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme asi 20-30minut, zase podle ovovce, mívá hodně vody tak je potřeba jí trochu odvařit.
Nakonec můžeme trohu pomačkat šťouchadlem. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.

0 komentářů: