Kamut

Cuketový letní guláš s kamutem

16.8.16 ApiAstrum 0 Comments


500g kamutu
sezamový olej
citrón
čerstvá petrželka

2 lžíce ghí nebo oleje
1 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 hrnek vody nebo vývaru
400g rajčat
500g cukety
2 velké karotky
1 lžíce Curry mild
1 lžíce dobromysli
250g uvařených červených fazolí

Kamut si večer předem namočíme, vaříme 1,5-2 hodiny. Pro děti je potřeba vařit ho déle, v papiňáku se doba zkrátí asi o polovinu. Scedíme a promícháme se sezamovým olejem a citrónovou šťávou.
Na ghí orestujeme cibuli, pak přidáme na nudličky nakrájené papriky a osolíme. Chvilku restujeme, pak podlijeme a dusíme. Postupně přidáváme nakrájená rajčata a cuketu, nastrouhanou mrkev a koření, dusíme doměkka. Na závěr přidáme uvařené fazole a společně chvilku prohřejeme. Podáváme s kamutem ozdobené nasekanou petrželkou.

0 komentářů: