Rýže

Houbové rizoto s jáhlami a klíčenou beluga čočkou

26.9.16 ApiAstrum 0 Comments


1 hrnek sušených hub
sezamový olej
2 cibule
3 stroužky česneku
3 mrkve
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého kmínu
mořská sůl
300g rýže
100g jáhel
asi 1l vody nebo zeleninového vývaru
svazeček petrželky
miska naklíčené čočky nebo munga
tvrdý sýr

V hrnci na oleji osmahneme cibuli česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme kurkumu, kmín a sůl a společně chvilku restujeme. Pak vložíme propláchnutou rýži s jáhlami a také chvilku restujeme. Stále mícháme, aby se směs nepřipálila. Nakonec přidáme předem namočené houby a podlijeme. Ztlumíme oheň a vaříme přiklopené bez mícháni 15-20 minut. Pak rizoto odstavíme a necháme ještě pod pokličkou dojít. Zastříkneme olejem a podáváme s klíčky,nasekanými bylinkami a sýrem.

0 komentářů: