Koláče

Linecký koláč

26.9.16 ApiAstrum 0 Comments


3 1/2 hrnku polohrubé špaldové mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
8 lžic mléka
1 sáček vinného kamene
120g másla nebo ghí
1 lžička nastrouhané kůry z bio citrónu

Tvarohová náplň:
2 kostky tvarohu
1 sáček bio vanilkového cukru
trošku obilného mléka
1 žloutek

Jablková náplň:
5 jablek
hrst rozinek
1/2 lžičky mleté skořice

Na válu promícháme mouku s vinným kamenem, cukrem a citrónovou kůrou. Do středu uděláme důlek a vlijeme do něj mléko a přidáme vejce, změklé máslo a vypracujeme vláčné těsto. Z větší části těsta vyválíme obdélník, přeneseme jej na plech s papírem na pečení a okraj mírně zdvihneme. Těsto potřeme tvarohovou náplní, na ní navšíme jablkovou náplň. Ze zbylého těsta vyválíme opět obdélník a přiložíme ho na náplň. Okraje zvednem nožem nahoru a lehce přitiskneme na stěnu plechu. Horní plát těsta opatrně propícháme vidličkou, aby mohla z koláče unikat pára. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut.

0 komentářů: