Zavařeniny

Hruškový kořeněný kompot

26.9.16 ApiAstrum 0 Comments


1kg hrušek (zralých, ale ještě tvrdších)
50ml suchého červeného vína
3 hvězdičky badyánu
2 lžíce citrónové šťávy
50g třtinového cukru
4 hřebíčky
2 lžičky strouhaného zázvoru
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice nebo kůry

V hrnci svaříme společně vodu, víno a citrónovou šťávu, cukr, koření a zázvor. Mícháme do rozpuštění cukru a odstavíme.
Oloupané a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme nebo necháme na čtvtiny, záleží jak jsou velké. Naložíme do sklenic a zalijeme nálevem. Dobře uzavřeme a sterilujeme při 80°C asi 10 minut.

0 komentářů: