Polévky

Polévka z čerstvých rajčat

26.9.16 ApiAstrum 0 Comments

Ideální recept pokud máte zrovna teď ke konci sezóny také přebytky rajčat... A je velmi dobrá, zejména když jí nezředíte ani nijak nezahustíte, ale pro někoho to může být až moc rajčatově ostré (štiplavé).


1 kg dobře vyzrálých rajčat
6-8 mini pórků (nebo jarních cibulek)
2 lžíce ghí nebo másla
mořská sůl
čerstvě umletý pepř
2 bobkové listy
1 lžička třtinového cukru
2 stroužky česneku
obilná smetana (nebo zakysaná smetana) na zjemnění

Na tuku osmahneme nasekaný česnek a přidáme nakrájená rajčata, koření a cukr. Zalijeme trochou vody, osolíme a povaříme. Pak polévku rozmixujeme a vložíme nakrájený pórek či cibulku a ještě povaříme do změknutí. Můžeme zjemnit smetanou a podáváme jí teplou, ale i studenou.

0 komentářů: