Brambory,

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

26.9.16 ApiAstrum 0 Comments


1kg brambor
2 žloutky
300-350g hrubé špaldové mouky
sůl
1kg švestek

Sypání:
nastrouhaný tvaroh nebo mletý mák s cukrem
Na polití:
máslo nebo ghí

Ve slupce uvařené brambory oloupáme, necháme vychlednout a najemno nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, a mouku a krátce propracujeme v tužší těsto (dlouhým zpracováním těsto řídne). Na moukou posypané pracovní desce vyválíme z těsta asi 5mm silný plát, který nakrájíme na čtverce. Balíme do nich opláchnuté vypeckované švestky a těsto dobře uzavřeme. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody, po chvilce je opatrně vařečkou zamícháme a obrátíme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je 8-10 minut po částech. Uvařené knedlíky necháme okapat, rozdělíme na porce a omastíme a posypeme.

0 komentářů: