Zavařování zelenina,

Ratatouille omáčka k těstovinám

26.9.16 ApiAstrum 0 Comments


2kg rajčat
5 lžic jablečného octa
5 lžic třtinového cukru
2 lžičky sušené bazalky
1 lžička curry mild
1 lžička mletého koriandru
1 lžička červené papriky sladké

4 cibule
10 stroužků česneku
3 lžíce ghí nebo olivového oleje
1 veliká cuketa
5 paprik
1 velký lilek
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
mořská sůl
100ml shoyu 

Suroviny z prvního odstavce společně povaříme a rozmixujeme, vznikne tím kečupový základ, do kterého vmícháme zeleninovou směs:
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáváme na malé kostičky (dejte si opravdu záležet) nakrájenou cuketu, papriky, lilek, okořeníme bylinkami a osolíme. Dusíme do změknutí, dochutíme omáčkou shoyu a vlijeme ke kečupu, chvilku společně provaříme a horké ihned plníme do čistých sklenic. Uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

0 komentářů: