Nádivky a nákypy
250g jáhel
obilné mléko
agávový sirup
100g mletého máku
3 vejce
1 hruška
špetka skořice
špetka soli
hrušky na ozdobu
Jáhly uvaříme v mléce v poměru podle návodu a necháme vychladnout. Pak přidáme mák, žloutky, nastrouhanou hrušku, skořici a sůl a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a rozprostřeme do zapékací mísy. Ozdobíme nakrájenými hruškami a pečeme při 180°C 30-40 minut. Jíme teplé i studené.
Jahelný nákyp s mákem a hruškami
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMa8jfrcPSFVINB6NqA2azh9WMMUmUHNTob6w8sOd7LWtqaHJDL6lBsdiJg2nuEIhKn8ZiIqLG2Pf_TktZE1CJojQreXk5ysXv73gtlmqLuRC0mMO1-FQQ0mXQ71vWiFy072PxEeLnGpuS/s1600/DSC04935.jpg)
obilné mléko
agávový sirup
100g mletého máku
3 vejce
1 hruška
špetka skořice
špetka soli
hrušky na ozdobu
Jáhly uvaříme v mléce v poměru podle návodu a necháme vychladnout. Pak přidáme mák, žloutky, nastrouhanou hrušku, skořici a sůl a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků a rozprostřeme do zapékací mísy. Ozdobíme nakrájenými hruškami a pečeme při 180°C 30-40 minut. Jíme teplé i studené.
0 komentářů: