Saláty

Salát z quinoy a pečené zeleniny s meduňkou

24.9.16 ApiAstrum 0 Comments


400g barevné quinoy
2 střední červené řepy i s listy
3 mrkve
hrst nasekaných dýňových semínek
3 brambory
1 palice česneku

Zálivka:
3 lžíce jablečného octa
4 lžíce sezamového olej
hrst nasekané meduňky
2 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř

Mrkev, brambory, česnek a řepu zabalenou v alobalu pečeme asi 1hodinu v troubě při 200°C. Nebo využijte zbytek pečené zeleniny po jiném jídle... Quinou uvaříme podle návodu a nasypeme do velké mísy, aby vychladla. Přidáme nakrájenou pečenou zeleninu, řepu nejprve oloupeme a zasypeme dýňovými semínky. Všechny suroviny na zálivku důkladně prošleháme a přelijeme salát. Dobře promícháme a můžeme servírovat.

0 komentářů: