Těstoviny a kuskus

Vege-boloňská omáčka

24.9.16 ApiAstrum 0 Comments


olivový olej
2 lžíce ghí
2 cibule
několik řapíků celeru i s listy
2 velké mrkve
sojový granulát
mořská sůl
čerstvě umletý pepř
250 ml obilného mléka
špetka muškátového oříšku
250 ml bílého vína
500g rajčat
parmazán/tofu natural
500g těstovin

V pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme nakrájenou cibuli, osolíme a přidáme najemno nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájený celer. Chvilku smažíme a přidáme okapaný sojový granulát, který jsme předem zalili horkým zeleninovým vývarem. Opepříme a chvíli restujeme, pak přilijeme mléko, vaříme dokud se nevypaří, zaprášíme muškátovým oříškem a podlijeme vínem a povaříme. Nakonec přidáme nasekaná rajčata a vaříme do zhoustnutí, případně podlijeme.
Podáváme s těstovinami a strouhaným parmazánem nebo tofu.

0 komentářů: