Cizrna

Cizrna s cuketou, mátou a citrónovou trávou

24.9.16 ApiAstrum 0 Comments


500g cizrny
saturejka
sezamový olej nebo ghí
2 cibule
svazeček čerstvé citrónové trávy
6 tobolek kardamomu
1 lžíce tmavých hořčičných semínek
1 kg cukety
300-400 ml vody nebo zeleninového vývaru
4 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu
1 citrón/limetka
čerstvá máta
čerstvá citrónová tráva
500g basmati rýže

Den předem namočenou cizrnu propláchneme a uvaříme doměkka se saturejkou, ideálně v papiňáku.
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, kardamom a hořčičná semínka. Pak přimícháme na kostky nakrájenou cuketu, přidáme vodu a kokos a dusíme do změknutí cukety. Do hotové směsi vmícháme nasekanou citrónovou trávu a mátu a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s kvalitní rýží.

0 komentářů: