Koláče

Rýnský koláč

24.9.16 ApiAstrum 0 Comments


1 hrnek hladké špaldové mouky
1/2 sáčku bio vanilkového třtinového cukru
1 vejce
1/2 vinného kamene
1/3 kostky másla

Náplň:
2 kostky tvarohu
1/2 sáčku bio vanilkového třtinového cukru
4 vejce
šťáva ze 2 citrónů
1 hrnek obilného mléka
1/2 hrnku bio rozinek (nesýřených)

Mouku nasypeme na vál, přidáme vanilkový cukr, vinný kámen, vejce a změklé máslo rozkrájené na malé kousky. Vypracujeme vláčné těsto, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na pár hodin do lednice. Ideálně do druhého dne.
Příprava náplně: V mixéru nebo šlehači vyšleháme tvaroh se žloutky, vanilkovým cukrem, mlékem a citrónovou šťávou. Do směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a nakonec rozinky.
Formu vymažeme tukem, vyplníme těstem a upečeme do světle žluta (175°C 20 minut). Částečně upečené těsto potřeme tvarohovou náplní a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova (asi 45minut).

0 komentářů: