Cizrna
400g uvařené cizrny
1 lžíce sezamového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžička oregana
mořská sůl
100g ovesných vloček (nebo bezlepkových)
olej na smažení
Suroviny vyjma vloček rozmixujeme do pasty a dochutíme. Ručně vmícháme vločky, vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout. Rukou tvarujeme malé válečky, které zprudka ze všech stran osmažíme a rychle vyndáme z oleje (vločky by ho byly schopné všechen po delším smažení vysát). Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem, cibulí a domácí hořčicí.
Cizrnové čevabčiči
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtqoS2-GdZeaBGSUfjxHRQ_-L3DO1kfhKtTNbmOLnPLvu4TqR23AoR4yUZrnMBTWdrxF_WuJpKRIX0ntcTbk04yi1TLxay5jncC6Wi0EOlWlOMD-jDYoFkzOLsQnwKGCjxzNEfd8hIVoZr/s1600/DSC05054.jpg)
400g uvařené cizrny
1 lžíce sezamového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké papriky
1 lžička oregana
mořská sůl
100g ovesných vloček (nebo bezlepkových)
olej na smažení
Suroviny vyjma vloček rozmixujeme do pasty a dochutíme. Ručně vmícháme vločky, vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout. Rukou tvarujeme malé válečky, které zprudka ze všech stran osmažíme a rychle vyndáme z oleje (vločky by ho byly schopné všechen po delším smažení vysát). Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem, cibulí a domácí hořčicí.
0 komentářů: