Fazole,

Fazolové kari s plackami

7.11.16 ApiAstrum 0 Comments


Na kari:
250g bílých fazolí
2 cibule
2 brambory
1/2 brokolice
2 mrkve
1 lžíce curry mild
1 lžíce kurkumy
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžíce mořské soli
4 lžíce ječné mouky
1 lžíce hořčičného semínka
2 lžíce ghí nebo oleje

Na placky:
450g hladké pšeničné celozrnné mouky
150ml vody
150ml olivového oleje
10g kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem
1 lžička soli
1 lžička sušené bazalky nebo provensálkých bylinek

Fazole den předem namočíme, druhý den vodu slijeme, propláchneme a v nové uvaříme do měkka. V pánvi rozehřejeme ghí a vhodíme hořčičná semínka, pak nakrájenou cibuli, zázvor, utřený česnek a kari s kurkumou. Zalijeme asi litrem vody a přidáme nakrájené brambory a mrkev. Vaříme do změknutí, pak přidáme malé růžičky brokolice a zahustíme moukou.
Ze surovin na placky vypracujeme vláčné těsto a necháme ho odpočinout. Rozdělíme ho na 6 částí a vyválíme z nich co nejtenčí placky. Položíme na suchou rozpálenou pánev a když se nafoukne, obrátíme ji a opečeme i druhé strany.

0 komentářů: