Cukroví a sušenky
130g špaldové celozrnné mouky
50g mletého lněného semínka (nebo 1 vejce)
20g vanilkového třtinového cukru
150g kokosového oleje (nebo másla)
1 lžička skořice
kůra z bio citrónu
40g třtinového cukru
rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici ideálně do druhého dne. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 170°C 7-15 minut, záleží na tloušťce. Vychladlé cukroví slepujeme kyselejší marmeládou.
Linecké vegan cukroví z celozrnné špaldové mouky
Trochu hůř se s tímto těstem pracuje, než s běžným lineckým těstem, je ale daleko chutnější.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjatOumViMWGrZNHDbNM1UkQDes3mZ5at7JQVgVv8OBMkPazRnQdwMFbnNkGc9m3GCI29IzcUo_Bi_sw-tzqXBRpggaQyqidiaNexwShNiYTjBbUE7tmbaJRzQqqc2eaG3DvEDAAGav6ENP/s1600/DSC05207.jpg)
130g špaldové celozrnné mouky
50g mletého lněného semínka (nebo 1 vejce)
20g vanilkového třtinového cukru
150g kokosového oleje (nebo másla)
1 lžička skořice
kůra z bio citrónu
40g třtinového cukru
rybízová marmeláda (nejlépe domácí)
Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v lednici ideálně do druhého dne. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát a vykrájíme libovolné tvary. Pečeme při 170°C 7-15 minut, záleží na tloušťce. Vychladlé cukroví slepujeme kyselejší marmeládou.
0 komentářů: