Směsi koření
4 lžíce tymiánu
3 lžíce rozmarýnu
1 lžíce bazalky
1 lžíce dobromysli (oragana)
1 lžíce saturejky
1 lžíce estragonu
Používejte jen důkladně usušené listy, které jste předem rozdrobili. Vše smíchejte v misce, trochu promněte mezi prsty a nasypte do tmavé sklenice, tak si koření zachová charakteristickou vůni. Pokud budete chtít koření použít k dochucení jídla, vyplatí se ho trošku nasypat do malé misky, pokapat olejem a nechat rozvonět.
Provensálské bylinky II. (klasická francouzská verze)
Bylinková směs se míchá v různém poměru, největší podíl však má vždy tymián a
rozmarýn. Základní poměr je 4:3:1:1:1:1. Jiní dávají přednost rovným
dílům bylinek, ozkoušejte, uvidíte, resp. ucítíte ;) Klasická verze je samozřejmě bez levandule.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwuXXlQJzANPf04Dued7db4XtVSPzh2SnzMvXHtg0SoQ3SzhyWO6ijX_EWlK4jpdI-f1aN6FHp-A_FG-QzfnWWkc_QkhqP40W2FgxfaaWVy1zMCaY9JozEPCiCtBFCvzNGsUGkGeONn9bv/s1600/DSC05332.jpg)
3 lžíce rozmarýnu
1 lžíce bazalky
1 lžíce dobromysli (oragana)
1 lžíce saturejky
1 lžíce estragonu
Používejte jen důkladně usušené listy, které jste předem rozdrobili. Vše smíchejte v misce, trochu promněte mezi prsty a nasypte do tmavé sklenice, tak si koření zachová charakteristickou vůni. Pokud budete chtít koření použít k dochucení jídla, vyplatí se ho trošku nasypat do malé misky, pokapat olejem a nechat rozvonět.
0 komentářů: