Buchty

Zázvorový perník s melasou

13.11.16 ApiAstrum 0 Comments


250g másla nebo rostlinného tuku
100g melasy
50g třtinového cukru
375g celozrnné pšeničné bio mouky
5 lžiček mletého zázvoru
2 lžičky mleté skořice
2 vejce (nebo asi 100g mletého lněného semínka + více mléka)
kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru
300ml rýžového mléka
2 lžičky jedlé soli

V kastrolku rozehřejem máslo, cukr a melasu. Vymácháme dohladka do rozpuštění cukru. Do misky si připravíme mouku, sodu, koření, vejce a čerstvý zázvor. Mléko ohřejeme a promícháme s melasovou směsí. Vše dohromadydobře vymícháme a nalijeme na velký plech s papírem na pečení. Pečeme při 170°C 1 hodinu.

0 komentářů: