Rýže,

Dýňové rizoto se šalvějí

10.12.16 ApiAstrum 0 Comments


2 střední dýně Hokkaidó
olivový olej
svazeček šalvěje
500g rýže (ideálně arborio)
přepuštěné máslo nebo olej
1 cibule
sklenka bílého vína (ne do kuchaře ;)
(parmazán)

Troubu si předehřejeme na 220°C a mezitím si očistíme a nakrájíme dýně. Promícháme s olejem a nasekanou šalvějí a pečeme asi 30 minut v plechu s papírem na pečení, dozlatova. Uvaříme si rýži. V jiném hrnci rozpustíme máslo nebo olej a opečeme najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáme okapanou uvařenou rýži a podlijeme vínem, necháme odpařit. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a smícháme s rýží, pak promícháme se zbylou dýní a můžeme podávat.

0 komentářů: