Brambory
1,5kg brambor (uvařené ve slupce, oloupané)
máslo/ghí/olej na vymazání pekáčku
100g uzeného tempehu
1 cibule
5 vajec (2 uvaříme natvrdo)
200ml rýžové smetany na vaření
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo na plátky. Do vymazaného pekáčku navrstvíme brambory s nakrájeným tempehem, cibulí a dvěma nakrájenými uvařenými vejci. V misce rozkvedláme 3 vejce, smetanu a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti a směsí zalijeme brambory v pekáčku. Při 200°C pečeme dozlatova asi 30 minut.
Francouzské brambory
V originálu je ještě sýr, ten ale není vůbec nutný! Typickou známou chuť totiž udělá hlavně hořčice.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMkpIoy6C42fPNmG9Q_J0XIUmGBwpJJ0V8MdW4eJyGUBhrqENW14hgHO4Z9BVBd0xUM42-OhQ9Trv6PlSLMRDaxkCRlbbUvWXqk-LDy_J_Q_U-BxK0bj8okoeBuydBc73v3RKq2L72BZRc/s1600/DSC05379.jpg)
máslo/ghí/olej na vymazání pekáčku
100g uzeného tempehu
1 cibule
5 vajec (2 uvaříme natvrdo)
200ml rýžové smetany na vaření
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo na plátky. Do vymazaného pekáčku navrstvíme brambory s nakrájeným tempehem, cibulí a dvěma nakrájenými uvařenými vejci. V misce rozkvedláme 3 vejce, smetanu a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti a směsí zalijeme brambory v pekáčku. Při 200°C pečeme dozlatova asi 30 minut.
0 komentářů: