Brambory

Francouzské brambory

4.12.16 ApiAstrum 0 Comments

V originálu je ještě sýr, ten ale není vůbec nutný! Typickou známou chuť totiž udělá hlavně hořčice.


1,5kg brambor (uvařené ve slupce, oloupané)
máslo/ghí/olej na vymazání pekáčku
100g uzeného tempehu
1 cibule
5 vajec (2 uvaříme natvrdo)
200ml rýžové smetany na vaření
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř

Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo na plátky. Do vymazaného pekáčku navrstvíme brambory s nakrájeným tempehem, cibulí a dvěma nakrájenými uvařenými vejci. V misce rozkvedláme 3 vejce, smetanu a hořčici. Osolíme, opepříme podle chuti a směsí zalijeme brambory v pekáčku. Při 200°C pečeme dozlatova asi 30 minut.

0 komentářů: