Brambory

Pečená španělská bramborová omeleta

17.12.16 ApiAstrum 0 Comments

Omelety se dělají většinou v pánvi a na plotně, vím, tahle taky měla být nejprve opečená na plotně a pak i s pánví dopékaná v troubě. Nemám bohužel vhodnou pánev, resp. mám, čistě nerezovou, do trouby vhodnou, ale horní okraj se mírně zužuje a nedostala bych omeletu v kompaktním tvaru ven. V mém případě se jedná vlastně spíš o bramborový koláč. Pozor, omeletu v žádném případě nedělejte v teflonové pánvi!!!


olivový olej
10 uvařených brambor
2 červené cibule
5 stroužků česneku
7 vajec
1 lžíce sušeného tymiánu
bylinková sůl
čerstvě namletý pepř
rajčátka a bazalka na ozdobu

Vejce našleháme s tymiánem a bylinkovou solí. Formu na koláč vymažeme olejem a vrstvíme. Plátky brambor, cibule a česneku vždy trochu zalijeme vaječnou směsí, aby se vrstvy pečením spojily. Zapékáme v troubě asi 40minut. Ozdobíme čerstvou bazalkou a rozpůlenými rajčátky.
Budeme-li pracovat s pánví, čas pečení přibližně rozpůlíme na 20minut na plotně a 20minut v troubě.

0 komentářů: