Crumble apod.,

Dušená jablka s ovsem

13.1.17 ApiAstrum 0 Comments

Úžasné zahřívací sladké jídlo a vydatná svačina po sněhových radovánkách ;) Inspirace z Country Life.


5 středních jablek
200g ovsa (celé zrno)
200 ml rýžového nápoje
100g hrozinek
3 lžíce ghí nebo kokosovéhooleje
1-2 vanilkového třtinového cukru
1 lžička skořice nebo perníkového koření

Oves propláchneme a dáme přes noc namočit. Druhý den ve stejné vodě vaříme asi hodinu nebo dokud nezměknou. Očištěná jablka nakrájíme na kostky a orestujeme na ghí. Pak přidáme hrozinky, cukr a koření a dusíme do změknutí jablek. Vmícháme uvařený oves a podlijeme rýžovým mlékem. Můžeme ještě chvíli společně podusit. Místo mléka můžeme použít také jogurt nebo zakysanou smetanu.

0 komentářů: