Polévky

Rajčatová polévka s hráškem a rozmarýnem

5.1.17 ApiAstrum 0 Comments

Rajské polévky mají rádi naši kluci na všechny způsoby a tahle jim obzvláště chutnala.


1 pórek
2-3 mrkve
1 velká brambora
2 stroužky česneku
1 lžíce rozmarýnu
1 l vody nebo zeleninového vývaru
800g krájených rajčat nebo domácího neochuceného pyré
400g hrášku
1 lžička mořské soli
pepř

Nakrájíme pórek, nastrouháme nahrubo mrkev a oloupanou bramboru, vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a rajčaty, osolíme, přidáme utřený česnek a rozmarýn v hmoždíři, a přivedeme k varu. Necháme na mírném plameni probublávat do změknutí zeleniny. Můžeme, ale nemusíme pomačkat šťouchadlem. Nasypeme hrášek a chvilku ještě prohříváme. Dosolíme, opepříme a můžeme podávat.

0 komentářů: