Pizzy a slané koláče

Vegetariánská pizza

6.1.17 ApiAstrum 0 Comments

Tuto kombinaci dělají  u nás v pizzerii a bez mozarelly, není tam vůbec nutná, takže je to pak vegan. Navíc je díky zelenině svěží a šťavnatá. Z tohoto množství těsta dělám dvě menší pizzy. Jedno těsto si můžete dát klidně zamrazit, musí to být ale dříve než začne kynout!


300g mouky na pizzu
1 lžička soli
200ml teplé vody
1/2 kostky droždí
1 lžíce olivového oleje

400g passaty nebo krájených rajčat
1 lžička sušené bazalky
2 prolisované stroužky česneku
sůl a pepř

1 mozzarella
olivový olej ve spreji
1 lžička tymiánu
250g žampiónů
2 červené cibule
hrst černých oliv
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1/2 zelené papriky

Ve vodě rozmícháme nadrobené droždí, přidáme sůl a olej a dobře rozmícháme s prosátou moukou. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které ještě asi 5 minut zpracováváme. Na pomoučeném vále rozválíme jednu velikou placku nebo dvě střední. Potřeme rajčatovou omáčkou z rozmixovaných surovin ve druhém odstavci a doplníme nakrájenou zeleninou, žampiony a mozzarelou. Posypeme tymiánem a zacákneme trošku olejem. V dobře vyhřáté troubě na maximum (220-240°C) pečeme 8-15 minut, podle velikosti a tloušťce pizzy. Dobrou chuť! Je skvělá.

0 komentářů: