Omelety a palačinky

Pohankovo-špaldové palačinky

24.2.17 ApiAstrum 0 Comments

Tyto jsou půl na půl, mám tu ale i tipy od Dity P. pro 100% :
1. špaldové celozrnné palačinky: 300g mouky a 750ml mléka
2. pohankové palačinky: 300g mouky a 800g mléka


150g pohankové mouky
150g špaldové mouky
750ml rýžového mléka
špetka soli
2 vejce
olej na smažení (slunečnicový, kokosový)
domácí marmeláda
mleté ořechy nebo strouhaný kokos na ozdobu

Vyšleháme ve vyšší nádobě mouky s vejci, mlékem a solí a necháme odpočinout (nasát mouku) pro jemnou texturu ;) Znovu prošleháme a naběračkou rozlíváme po ploše pánve na malinké množství rozpáleného oleje. Opečeme z obou stran a servírujeme klasicky s marmoškou nebo naslano.

0 komentářů: