Polévky

Toskánská kapiová polévka s ovsem a červenou čočkou

24.2.17 ApiAstrum 0 Comments

Pokud máte poctivé domácí zavařeniny červených paprik, tak se do toho rozhodně pusťte. Polévka je moc dobrá. Já tímto spotřebovala dary od tchýně, se kterými jsem si nevěděla co počít ;)


1 cibule
olivový olej
3 stroužky česneku
350g zavařených domácích paprik
2 lžičky sušeného oregana
1l vody nebo zeleninového vývaru
100g ovsa, zrno (přesnoc namočené v 1l vody)
mořská sůl, pepř
100g červené čočky
200g rajského protlaku
čerstvé lístky koriandru nebo petrželky

V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené papriky, sůl, pepř a oregano a chvíli restujeme. Promícháme, přilijeme vodu z ovsa a rozmixujeme ponorným mixérem. Vložíme namočený oves, dolijeme litrem vody a uvaříme doměka (asi 45 minut). Nakonec přidáme červenou čočku a protlak a také uvaříme doměka. Servírujeme s čerstvými bylinkami.

0 komentářů: