Polévky,

Dýňová polévka s jablky a červenou čočkou

20.3.17 ApiAstrum 0 Comments

Krásné jaro! Dnes padla poslední dýně z naší zahrady, už mám jen pár špagetových. Jablka v polévce jsou pro mě dost nezvyklé, ale díky nim je chuť polévky dobře podtržena a má neobyčejnou chuť hodnou poctivé polévky! :) A provoní vám celý dům :)


2 lžíce ghí
1 velká cibule
4 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru (asi 3cm)
5 kuliček nového koření
1kg dýňové dužiny (hokkaidó/muškátová/máslová)
2 velká jablka (asi 400g)
2l zeleninového vývaru nebo vody
sůl
1 lžička mletého koriandru
1 lžička sušeného tymiánu
100g červené čočky

Na ghí v hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, nastrouhaný zázvor a nové koření, osolíme. Pak vložíme na kostky nakrájenou dužinu dýně a jablka, koriandr a tymián i čočku. Podlijeme vývarem nebo vodou a přiklopíme. Dusíme do změknutí, rozmixujeme ponorným mixérem a dosolíme.

0 komentářů: