Pudinky a krémy,

Kešu(jo)gurt s chia-jahodovou marmeládou

23.3.17 ApiAstrum 0 Comments

Raw snídaně nebo svačina, kterou si připravíte během pár minut (pokud tedy máte předem namočené kešu ;) Atˇ už si ho dáte do misky nebo do uzavíratelné sklenice s sebou, na branch nebo večírky do malých kelímků s ovocem, buďte si jistí, že kdo tohle nezná vůbec nepozná že je to veganské! Velmi lahodnou krémovou konzistenci dodává psyllium, bez něj to není ono, jako jogurt.
Jahody viděli naši kluci v obchodě a moc si je přáli, jinak je jíme jen v sezóně, jsou nesrovnatelně jiné :)


500g kešu ořechů (8-12h předem namočených)
1/2 citrónu na šťávu
trošku vody (půl sklenky)
1 banán nebo 5 datlí
špetka soli
1-2 lžičky psyllia (1 lžička konzistence jogurt, 2 lžičky konzistence tvaroh)
250ml vody nebo obilného mléka

Suroviny na jogurt rozmixujeme ve výkonném mixéru dohladka. Dáme na chvíli vychladit. Podáváme s granolou nebo čerstvým ovocem. A nebo s raw marmeládkou! :

250g jahod nebo jiného ovoce
sirup/vanilkový třtinový cukr...nebo nic ;)
3 lžíce chia semínek

Jahody očistíme a rozmixujeme na kašičku. Promícháme s chia a necháme několik minut odležet a zahustit.


Na jednu porci potřebujete přibližně 100g kešu, nezdá se to, ale je to dost syté. Pokud byste chtěli vyrábět pro celou rodinu (jako já ;) doporučuji nakupovat větší a cenově výhodnější balení.

0 komentářů: