Pizzy a slané koláče
1 těsto na pizzu nebo lístkové těsto (asi 500g)
3 červené cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
citrónová kůra
1-2 lžičky sušeného tymiánu
200ml sojové smetany
150g marinovaného tofu
sůl, pepř
naklíčené mungo
Těsto rozválíme o trochu větší než velký plech na pečení, opatrně vložíme na plech s papírem na pečení a okraje přehneme. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky a smícháme v misce s olivovým olejem, citrónovou kůrou, solí, pepřem a tymiánem. Zalijeme rovnoměrně smetanou a zasypeme nastrouhaným tofu. Zapékáme asi 30 minut při 220°C. Podáváme s mungo klíčky nebo něčím jiným čerstvým a zeleným...
Cibulový koláč
Uděláte ho snadno z těsta na pizzu (mrkněte na moje pizza recepty) nebo z listového těsta (recept na domácí je tady). Anebo z kupovaného, podle toho kolik máte času. Koláč je výtečný k pivu nebo vínu ;)![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj91qySyMNXDi_8x6ftCMgeYttTIYFs3ytKWbyF_iiLAxOD3Ok7sU5KVrqbU4mi3xqr7PZUn9nQYroBljXmTnTGIijRIJ9WZK4i4v9MjTyLwff8J-DZJXBVWpGO1sACitXkj8b04GLTLGS0/s1600/DSC06324.jpg)
1 těsto na pizzu nebo lístkové těsto (asi 500g)
3 červené cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
citrónová kůra
1-2 lžičky sušeného tymiánu
200ml sojové smetany
150g marinovaného tofu
sůl, pepř
naklíčené mungo
Těsto rozválíme o trochu větší než velký plech na pečení, opatrně vložíme na plech s papírem na pečení a okraje přehneme. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky a smícháme v misce s olivovým olejem, citrónovou kůrou, solí, pepřem a tymiánem. Zalijeme rovnoměrně smetanou a zasypeme nastrouhaným tofu. Zapékáme asi 30 minut při 220°C. Podáváme s mungo klíčky nebo něčím jiným čerstvým a zeleným...
Vypadá svěle, budu muset zkusit :)
OdpovědětVymazatDěkuji, je to rychlé a snadné. Červená cibule jde ještě nahradit třeba šalotkou...
Vymazat