Nádivky a nákypy

Quinoový nákyp s růžičkovou kapustou a hráškem

28.3.17 ApiAstrum 0 Comments

Quinoa je dobrá, ale moc jí popravdě nedělám. Je taky dražší, ale obsahuje všechny živiny, které my vegetariáni získáváme jinak kombinováním obilovin a luštěnin. Takže superpotravina, na kterou má zaostřeno i NASA! Já tam hrášek přesto dala, neboť ho máme rádi a jídlo příjemně osvěží, hlavně tedy vizuelně ;) .... Použijete-li olej máte jídlo čistě veganské.


2 lžíce ghí,/másla/oleje
1 cibule
1-2 stroužky česneku
250g žampionů
500g růžičkové kapusty
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce majoránky
bylinková sůl
čerstvě namletý barevný pepř
400g mraženého hrášku (v sezóně čerstvého)
250g uvařené tříbarevné quinoy

V pánvi na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájené žampiony a rozpůlené kapustičky. Osolíme, opepříme, přidáme koření a necháme restovat dokud to chytne trošku barvu.Případně podlijeme. Nasypeme do velké mísy s uvařenou quinoou, přisypeme hrášek a dobře promícháme. Rovnoměrně přitlačíme ke dnu větší zapékací nádoby (vymazané nebo s papírem na pečení), bude to pak lépe držet pohromadě, a dáme zapéct na asi 20-30 minut při 200°C.

0 komentářů: