Pizzy a slané koláče

Cibulový koláč

26.3.17 ApiAstrum 2 Comments

Uděláte ho snadno z těsta na pizzu (mrkněte na moje pizza recepty) nebo z listového těsta (recept na domácí je tady). Anebo z kupovaného, podle toho kolik máte času. Koláč je výtečný k pivu nebo vínu ;)

1 těsto na pizzu nebo lístkové těsto (asi 500g)
3 červené cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
citrónová kůra
1-2 lžičky sušeného tymiánu
200ml sojové smetany
150g marinovaného tofu
sůl, pepř
naklíčené mungo

Těsto rozválíme o trochu větší než velký plech na pečení, opatrně vložíme na plech s papírem na pečení a okraje přehneme. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky a smícháme v misce s olivovým olejem, citrónovou kůrou, solí, pepřem a tymiánem. Zalijeme rovnoměrně smetanou a zasypeme nastrouhaným tofu. Zapékáme asi 30 minut při 220°C. Podáváme s mungo klíčky nebo něčím jiným čerstvým a zeleným...

2 komentáře:

  1. Vypadá svěle, budu muset zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je to rychlé a snadné. Červená cibule jde ještě nahradit třeba šalotkou...

      Vymazat