Pomazánky

Pomazánka z divoké pažitky

30.3.17 ApiAstrum 0 Comments

Objevili jsme jí s dětmi za kousek za domem ve stráni, kam chodíme společně objevovat. A protože ta naše zahradní potřebuje ještě alespoň týden, dva, aby byla delší a vyplatilo se jí setnout, tak jsme se tam pro ní vrátili. Je poněkud štíhlejší, ale chuť je stejná, teď když začíná jaro typicky nejostřejší ;) Pesto jsem nedávno dělala z brokolice, tak se mi nechtělo. Vypadalo by to, že pořád jíme ty těstoviny ;) ale dobrý tip pro vás kdo ne a ne najít na procházkách medvědí česnek (já taky nic). Divoká pažitka roste totiž skoro všude, kamarádka jí našla i na zahradě :) (ovšemže divoká nádherná vesnická zahrada u lesa...)


200g tofu natural
veliký svazek divoké pažitky
sůl, pepř
2 lžíce lahůdkového droždí
trochu olivového oleje
1/2 cirónu (šťávu)

Tofu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou pažitku a ostatní suroviny. Rozmixujeme, ale ne úplně na pastu, jak vám to vyjde.
Skvělá jarní pomazánka! Když nenajdete tolik pažitky, přidejte ještě 1-2 stroužky česneku, aby byla pikantní.

0 komentářů: