Rýže

Sushi

3.3.17 ApiAstrum 0 Comments

Na tohle jsem se už dlouho těšila, ale nějak se mi do toho stále nechtělo. Asi jsem si myslela že to bude složité, ale vůbec není. Co je ale rozhodně potřeba je klid a trpělivost. Pěčlivost při skládání surovin na řasu a precizní práce při rolování. Je potřeba to dobře utáhnout, ale řasa se může snadno protrhnout tak pozor. Je to delikátní dobrota a zpestření, uděláte si Asii u vás doma ;) A rozhodně jsem nečekala, že to budou jíst i moje malé děti, nakonec i variantu s wasabi.


sushi rýže
rýžový ocet
cukr, sůl
pláty nori řasy
avokádová pomazánka (avokádo rozmačkané s česnekem a citónovou šťávou)
wasabi pasta (zelený křen)
nakládané plátky růžového zázvoru
barevné papriky

Rýži propláchneme a ve stejném množství vody s octem, cukrem a solí uvaříme podle návodu na obale. Na 500g rýže dáme 5 lžic octa, lžičku soli a lžíci cukru. Plát nori řasy položíme na rohožku (viz obrázek), rozložíme rýži po ploše, pomažeme pomazánkou z avokáda nebo wasabi a uprostřed vyskládáme pás zázvoru a proužků paprik. Zarolujeme a dobře stahneme pomocí rohožky. Necháme chvíli uležet v lednici a pak širokým navlhčeným nožem opatrně nakrájíme na široká kolečka. Můžeme při konzumaci ještě namáčet do různých omáček typu shoyu a tamari.

0 komentářů: