Cukroví a sušenky

Kokosovo-citrónové řezy (sušenky)

23.4.17 ApiAstrum 3 Comments

Bezlepkové a naprosto dokonalé. Kombinují luštěniny s obilovinou, rychlovka a celkem snadná. Pousťte se do toho, kdo má rád citrón a kokos bude v sedmém nebi, protože je to celkem zdravé mlsání.


Kokosový korpus:
100g jemné cizrnové mouky
3 lžíce javorového sirupu
200g strouhaného kokosu
75g kokosového oleje
špetka soli
2 bílky

Citrónová náplň:
2 žloutky co zbyly po korpusu
3 vejce
6 lžic javorového sirupu
šťáva ze dvou citrónů (středně velkých)
1 lžíce citrónové kůry (čerstvé nebo sušené)
40g kukuřičné mouky

Posyp:
strouhaný kokos nebo kokosová mouka...

V pánvi necháme roztopit kokosový olej, pak přilijeme sirup, špetku soli, mouku a strouhaný kokos. Pomalu restujeme a promícháváme. Nakonec přidáme dva bílky a stále mícháme dokud se vše nespojí v lepivou hmotu. Tu přemístíme do pekáčku (vymazaného a vysypaného nebo s papírem na pečení) nebo menšího plechu, rovnoměrně rozprostřeme a natlačíme ke dnu. Pečeme při 175°C 10 minut. Mezitím si připravíme citrónovou náplň. Všechny uvedené suroviny vyšleháme v mixéru a nalijeme na lehce propečený korpus. Pak ještě s náplní pečeme dalších 20 minut. Hotové řezy posypeme strouhaným kokosem.

3 komentáře:

  1. Dobry den, je mozne necim nahradit javorovy sirup? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvam se za pozdní odpověď. Ano určitě lze nahradit jakýmkoliv jiným sirupem (agávový, rýžový, datlový apod...)Cukr nedoporučuji, protože se nerozpustí a bude vám křupat mezi zuby ;)

      Vymazat
  2. Mňam! To vypadá strašně lákavě. Musím to co nejrychleji vyzkoušet. Už jsem projela svůj oblíbený web se slevovými kupóny a zjistila jsem, že je tam hned několik stránek s kokosem. Ještě dnes nějaký kokos objednám, abych mohla co nejdříve vyzkoušet tento skvělý recept! Moje děti se po tomto dezertu určitě utlučou!

    OdpovědětVymazat