Nádivky a nákypy
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu5UDmVHQwyR96OprrojmOYlbvu33oWCiuw1YOhHv2Z7LBFwKHSzBx1PeNwrHaicTIYj7uxb-SOQKIekv_2YW3CtLeU9uAks3YFVt_lIeEr5lxbD-1KkqMF8cLGK6pXTjkz9sgSjJ1ULw/s1600/DSC07039.jpg)
Květákovo-brokolicová nádivka s kopřivami
Moje improvizovaná velikonoční nádivka, dopadla skvěle. Drží pohromadě a je to velká dobrota!![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu5UDmVHQwyR96OprrojmOYlbvu33oWCiuw1YOhHv2Z7LBFwKHSzBx1PeNwrHaicTIYj7uxb-SOQKIekv_2YW3CtLeU9uAks3YFVt_lIeEr5lxbD-1KkqMF8cLGK6pXTjkz9sgSjJ1ULw/s1600/DSC07039.jpg)
1 květák
1 brokolice
ghí nebo máslo
kukuřičná strouhanka
asi 20-30 špiček mladých kopřiv
2 balíčky marinovaného tofu
jemné ovesné vločky
sůl
pepř
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce majoránky
12 vajec
200ml rostlinné smetany
Květák a brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměka. Vyjmeme a necháme trochu schladnout. Vývar použijete do polévky. Spaříme si kopřivy, zalijeme horkou vodou a necháme stát. Výluh vypijte nebo si jím přelijte vlasy po mytí ;) Mezitím si vymažeme zapékací nádobu a vysypeme strouhankou. Rovnoměrně rozmístíme květák a brokolici, na ně okapané spařené výhonky kopřiv a zasypeme nakrájeným tofu a ještě ovesnými vločkami. Ve vyšší nádobě rozícháme vejce a smetanu s veškerým kořením a zalijeme celý obsah pekáčku. Můžete si také oddělit bílky a vyšlehat z nich tuhý sníh, já to nedělala, protože jsem spěchala....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibh4Hij-JOEqPF2SK1ZoBrFWkAs2gDA_A38sNAInHmekoRRv_4Uim4MR0e6tm3v8qumonl2MEW_ca5dRJJdAh2yCeHvF9ofcnofCc-2d0JrQBzl6YbgeM_CzsFZ4WIJV71WTuuEM_Qleo/s1600/DSC07041.jpg)
0 komentářů: