Nádivky a nákypy

Květákovo-brokolicová nádivka s kopřivami

15.4.17 ApiAstrum 0 Comments

Moje improvizovaná velikonoční nádivka, dopadla skvěle. Drží pohromadě a je to velká dobrota!



1 květák
1 brokolice
ghí nebo máslo
kukuřičná strouhanka
asi 20-30 špiček mladých kopřiv
2 balíčky marinovaného tofu
jemné ovesné vločky
sůl
pepř
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce majoránky
12 vajec
200ml rostlinné smetany

Květák a brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměka. Vyjmeme a necháme trochu schladnout. Vývar použijete do polévky. Spaříme si kopřivy, zalijeme horkou vodou a necháme stát. Výluh vypijte nebo si jím přelijte vlasy po mytí ;) Mezitím si vymažeme zapékací nádobu a vysypeme strouhankou. Rovnoměrně rozmístíme květák a brokolici, na ně okapané spařené výhonky kopřiv a zasypeme nakrájeným tofu a ještě ovesnými vločkami. Ve vyšší nádobě rozícháme vejce a smetanu s veškerým kořením a zalijeme celý obsah pekáčku. Můžete si také oddělit bílky a vyšlehat z nich tuhý sníh, já to nedělala, protože jsem spěchala....

0 komentářů: