Bábovky
200g másla nebo ghí
100g třtinového cukru
250g tvarohu
1 lžička sušené kůry z bio citrónu
4 vejce
250g celozrnné špaldové mouky
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
100g drobných hrozinek
máslo a krupice na přípravu formy
Máslo, cukr, tvaroh, citrónovou kůru a žloutky dobře utřeme do těsta. Pak postupně přidáváme prosytou mouku a prášek do pečiva. Stále mícháme až vznikne hladké těsto. Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Přidáme hrozinky a nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy. Pečeme při 175°C 50-60 minut.
Tvarohový beránek
Kluci museli mít beránka, tak jsem zase pekla ....
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-ThG6Cnwg5GwZikTc5xlTL9IR6wWy8LVoW1mNJnm9XEbC0QIBk801cM3hHif7aeacwFHp6YbXAJHWwdtslKjiruzGP9LTaogjQUC-a7hX-mmnUHCJhWpDSlYns0KIXtkZVr3zeMsQeTM/s1600/DSC07043.jpg)
100g třtinového cukru
250g tvarohu
1 lžička sušené kůry z bio citrónu
4 vejce
250g celozrnné špaldové mouky
1 sáček prášku do pečiva bez fosfátů
špetka soli
100g drobných hrozinek
máslo a krupice na přípravu formy
Máslo, cukr, tvaroh, citrónovou kůru a žloutky dobře utřeme do těsta. Pak postupně přidáváme prosytou mouku a prášek do pečiva. Stále mícháme až vznikne hladké těsto. Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Přidáme hrozinky a nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy. Pečeme při 175°C 50-60 minut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjndG1gWqHHphS9vK-h_8Qq0rV_uDbpl6sOuHUaPI9feG0gkS0E0ZC9ZCOMTq3XvSrM5OqSnTovTMhMILheCjkBhW9APpIq7PDYT9nyc_F-ountxBPfKeThVBfuCFcCX0lEkMfGkXhqWG8/s1600/DSC07051.jpg)
0 komentářů: