Koláče
Na 2 placky:
Perníková pizza se sušenými jablky
A tady je druhý díl receptu :) tentokrát nasladko.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTHmJlV_LycZ-F-zlj5FCvYYK6PuXdhO85GftR-yDX7TnIjQ4nm15RZaedcjQpBPO0c2lgS1N2WntBbIU6tEIDNaWpkp2BJrlqjEF1KW3shjdhbmjdXioodaI6KB2XbW1_r43dFqTRB4I/s1600/DSC07027.jpg)
350g semolinové mouky na pizzu
200ml vlažné vody
20g droždí
2 lžíce olivového oleje
1 větší hrst mini hrozinek
1 lžička perníkového koření
1 větší hrst mini hrozinek
1 lžička perníkového koření
Omáčka:
středně velká sklenice domácí zavařeniny, tmavé pokud možno (já použila mojí ostružinovou s chia)
Náplň:
3-4 velké hrsti sušených křížal
100g mandlových plátků
Ve
vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a koření a vypracujeme
pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v
teple kynout.
Potom zapracujeme hrozinky. Rozválíme do velkého kruhu a vložíme do formy na koláč.
Vytvarujeme trochu
okraje a potřeme marmeládou. Rovnoměrně rozmístíme sušená jablka, která jsme spařili a pochvíli scedili (výluh je výtečné pití!) a nakonec posypeme manlovými plátky. Pečeme
při 220°C asi 20 minut.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC_zB2cnh9JU48wZAqUi4IU8vZtSZkXCLUxi8KzAhDYY3-uXrUImvSjvSeXz6-Uk0pON5bOoYG8lCxpbP0Esw5GjG6BZIE6wax3ORCH9UwLJG_I-DVwSIa3HNL-O0awW8no5mzRY9dlao/s1600/DSC07025.jpg)
0 komentářů: