Koláče

Perníková pizza se sušenými jablky

11.4.17 ApiAstrum 0 Comments

A tady je druhý díl receptu :) tentokrát nasladko.


Na 2 placky:
350g semolinové mouky na pizzu
200ml vlažné vody
20g droždí
2 lžíce olivového oleje

1 větší hrst mini hrozinek
1 lžička perníkového koření

Omáčka:
středně velká sklenice domácí zavařeniny, tmavé pokud možno (já použila mojí ostružinovou s chia)

Náplň:
3-4 velké hrsti sušených křížal
100g mandlových plátků

Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a koření a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout.
Potom zapracujeme hrozinky. Rozválíme do velkého kruhu a vložíme do formy na koláč.
Vytvarujeme trochu okraje a potřeme marmeládou. Rovnoměrně rozmístíme sušená jablka, která jsme spařili a pochvíli scedili (výluh je výtečné pití!) a nakonec posypeme manlovými plátky. Pečeme při 220°C asi 20 minut.

0 komentářů: