Těstoviny a kuskus

Bylinkový kuskus s hrozinkami, celerovou omáčkou a restovanými fazolkami

9.5.17 ApiAstrum 0 Comments

Absolutní improvizace, jednoduchá rychlovka, vegan a výborná kombinace chutí.


500g kuskusu
1-2 lžičky provensálských bylinek
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl
1-2 hrsti nesýřených hrozinek

1 cibule
1 svazek řapíkatého celeru
asi 150ml vody na podlití
mořská sůl
200g tofu natural
200ml rýžové smetany

fazolové lusky (čerstvé nebo mražené)
olej, sůl, pepř

Kuskus nasypeme do mísy s kořením, hrozinkami a solí, zalijeme horkou vodou a necháme přiklopené nabobtnat. V kastrolku orestujeme nakrájenou cibulku, osolíme, pak vhodíme nasekané celerové řapíky, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a přidáme najemno nastrouhané tofu a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Vpánvi zlehka orestujeme na troše oleje fazolkové lusky. Jídlo podáváme zasypané čerstvým oreganem a pampeliškovými poupaty ;) Dobrou chuť! Je to mňamka!

0 komentářů: