Koláče

Rebarborový tvarožník

30.5.17 ApiAstrum 0 Comments

Skvělý koláč, vlastně ne je naprosto dokonalý. Ještě tu atmosféru francouzského venkova k tomu. Trochu víc přípravy, ale nic složitého a za tu božskou dobrotu to rozhodně stojí. Jen nevím jestli zbude dost rebarborky na kouzlení s jahodami .... mno mělo by. Vykvetla vám někdy rebarbora? Je to žádoucí nebo je to na úkor listů. Mě se tam asi chystá jeden stonek na květ tak uvidíme co se bude dít ;) Jinak koláč tu s námi byl necelých 24 hodin a to nepochybně vypovídá o jeho kvalitách :)


Na korpus:
200g hladké špaldové mouky
100g másla nebo ghí
1 lžíce agávového sirupu
1 vejce
trošku mořské soli
Na náplň:
4 řapíky rebarbory
3 lžíce agávového sirupu ( nebo třtinového cukru, do korpusu se nehodí, křupalo by to mezi zuby ;)
3 vejce (domácí nebo bio)
kousek čerstvého zázvoru podle gusta
50g medu
250g bio tvarohu
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vanilkového extraktu

Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a vyválíme plát větší než forma tak, aby zbylo i na vyšší okraje. Potom ho opatrně přendáme do formy na koláč. Je dobré si těsto složit nebo srolovat, aby se cestou neprotrhlo, ale i to se dá opravit. Oloupané a nakrájené řapíky rebarborky promícháme s cukrem a položíme na korpus. Zalijeme umixovanou směsí zbylých surovin na náplň a pečeme při 180°C 45-60 minut, záleží na velikosti formy resp. hlavně na výšce. Hotový koláč je na povrchu ztuhlý a začíná zlátnout. Tak ať se vám taky se povede!

0 komentářů: