do ruky,

Tortilly s jogurtovo-bylinkovým dipem a rukolou

24.5.17 ApiAstrum 3 Comments

Srolovat sváču a hurá na výlet! V turisticky zajímavých lokalitách teď ještě není tolik lidí, v týdnu vůbec, a není zatím takové vedro. My si to s dětmi užíváme ;)


celozrnné tortilla placky
vejce uvařená natvrdo
paprika
marinované tofu
čerstvé listy rukoly

Na dip společně rozmixujeme:
bílý jogurt
slunečnicová semínka
libovolné čerstvé bylinky a jedlé plevele

Placky namažeme dipem a vyložíme ostatním. Dobře stahneme a zavineme. Zabalíme do potravinové folie a nejlépe ještě ten den sníme, tortilly jinak zvlhnou a nebou dobré ;)

3 komentáře:

  1. Máte radu jak upravit tofu, aby nevrzalo mezi zubama jako guma? Kvůli této vlastnosti ho nejsem schopná pozřít...

    OdpovědětVymazat
  2. Já s tofu nemám problém, marinované je vůbec fajn. Zkusila bych ho osmahnout, aby mělo trochu kůrčičku anebo zkuste tempeh, seitan...

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji moc za všechny tyto velice zajímavé tipy a rady :) My jsme se také nedávno snažili najit u nás doma nějaký ten zajímavý hotel nebo tip na výelt a moc jsme upřímně nepochodili... Nakonec nám s tím musel pomoci jeden známý kamarád z Liberce, díky kterému se nám podařilo sehnat ubytování přímo zde - https://www.treehousejested.cz , tak se na to, v případě zájmu, mrkněte :)

    OdpovědětVymazat