Bezový sekt s rebarborou

14.6.17 ApiAstrum 0 Comments

Prý osvěžuje a tiší žížeň. Vzhledem k tomu, že se nechává uležet 2-3 měsíce, a že ho zkouším poprvé, nevím jaké to bude. Záleží na vás jestli vyzkoušíte ;) Když se povede doplním ještě nějaké foto a info :)


Do 8l vody vmícháme 1kg třtinového cukru a šťávu ze dvou citrónů. Přidáme rozstrouhané 2-3 stonky rebarbory nebo asi 100ml kvasného octa a kolem 30ks velkých okolíků černého bezu. Tuto směs necháme odstát na teplejším tmavém místě doma a minimálně dvakrát denně promícháme. Je to opravdu nutné jinak se na povrchu udělá plíseň! Po 24h scedíme přes pláténko do lahví s patentním uzávěrem nebo korkem a uskladníme na asi 2-3 měsíce. Teprve potom je sekt připraven k pití. Na druhou stranu ale pokud ho budete skladovat příliš dlouho, zoctovatí. Stejným způsobem se dá připravit i sekt z lipových květů.

0 komentářů: